Tarte tatin met ananas en chilistroop

Receptvideo

- 01:38 min.

Tropisch met een beetje pit. We love it. Probeer deze omgekeerde taartjes nu zelf met behulp van deze handige receptvideo.

Siroop maken
Verwarm 200 gram suiker in 250 milliliter water op laag vuur tot siroop. Voeg 1 rode peper aan de siroop toe en laat 15 minuten zachtjes trekken. Neem de rode peper uit de siroop. Snijd het steeltje van de peper en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de chilisiroop. Laat afkoelen en bewaar op een koele plek.

Ananas in siroop
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 4 schijven van een ananas. Verwijder met een scherp mesje de schil en harde kern. Laat 75 gram suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren en schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg vervolgens in elk vormpje een ananasring.

Taartje met ananas
Bedek de ringen elk met een plakje ontdooid bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork. Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 minuten afkoelen en keer ze om.

Schep op elk taartje een bol vanilleroomijs en schenk er een beetje van de zelfgemaakte chilisiroop over.