Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat

Receptvideo

- 04:21 min.

Op zoek naar een snel lasagne-recept? Verrassend: deze lasagne gaat niet in de oven. Bekijk het recept ga direct aan de slag!

Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat maken:
Snipper 1 ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 6 minuten. Voeg 800 gram gepelde tomaten toe en duw ze stuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15 minuten zachtjes koken. Rooster ondertussen 2 eetlepels pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Pesto maken
Rasp 150 gram pecorino-kaas. Maal de pijnboompitten, 25 g geraspte kaas en de 1 teen knoflook in een keukenmachine fijn. Voeg 30 gram basilicum en 6 eetlepels olijfolie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pasta koken
Breng een pan water aan de kook. Halveer 8 verse lasagnebladen en kook ze 4 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Leg op 4 borden een half lasagneblad en schep daarop wat van de tomatensaus en pesto. Bestrooi met kaas en dek af met lasagne. Schep er weer wat tomatensaus, pesto en kaas op. Herhaal nog 2 keer. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct. Zo maak je open lasagne met pesto, pecorino en tomaat.