Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat
Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat

Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat

Italiaanse lasagne maken zonder oven. Even wennen, maar wel lekker!

30 min. bereiden
254waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 tenen

knoflook

8 el

traditionele olijfolie

800 g

gepelde tomaten in blik

2 el

pijnboompitten

150 g

Pecorino Romano

30 g

verse basilicum

8

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Italiaanse lasagne maken zonder oven. Even wennen, maar wel lekker!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook 6 min. Voeg de tomaten toe en duw ze stuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15 min. zachtjes koken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, 25 g geraspte kaas en de rest van de knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de rest van de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

3

Leg op 4 borden een lasagneblad en schep daarop wat van de tomatensaus en pesto. Bestrooi met kaas en dek af met lasagne. Schep er weer wat tomatensaus, pesto en kaas op. Herhaal nog 2 keer. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct.

tip

Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat

Instructievideo - 04:21 min.