Ro­de­kool­ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en Peco­ri­no

De rodekool krijgt door het roosteren precies de structuur van tagliatelle. Maar dan met extra veel smaak!

(26) waardeer
hoofdgerecht De rodekool krijgt door het roosteren precies de structuur van tagliatelle. Maar dan met extra veel smaak! 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de rodekool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in plakken van 1 cm. Verdeel de rodekool over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de kool ca. 25 min. Schep halverwege om.
  2. Rasp ondertussen de Pecorino grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof. Doe de helft van de kaas, 2 el citroensap (bij 4 personen) en het citroenrasp, de pistachenootjes, peterselie, knoflook en doe ¾ van de rest van de olijfolie in het bakje van de keukenmachine. Maal tot een kruimelige pesto. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.
  3. Boen de champignons schoon en snijd elk in 6 parten. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons 5 min. op hoog tot middelhoog vuur goudbruin. Halveer ondertussen de cantharellen in de lengte en bak nog 5-6 min. mee. Bestrooi met peper en zout.
  4. Neem de rodekool uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel daar de paddenstoelen en pesto over en bestrooi met de rest van de kaas.

kookstaptip:

Wil je de paddenstoelen krokant gebakken hebben? Laat de kastanjechampignons na de eerste 5 min. bakken goed uitlekken, voeg een beetje olie toe in de pan en bak vervolgens met de cantharellen nog 5-6 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Rodekooltagliatelle met paddenstoelen en Pecorino

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en Peco­ri­no

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 rodekool

Halveer de rodekool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in plakken van 1 cm.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verdeel de rodekool over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.

4
4

Rooster de kool ca. 25 min. Schep halverwege om.

5
5
  • 75 g Pecorino Romano
  • 1 citroen
  • 15 g verse platte peterselie

Rasp ondertussen de Pecorino grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof.

6
6
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 1 teen knoflook
  • 3 el milde olijfolie

Doe de helft van de kaas, 2 el citroensap (bij 4 personen) en het citroenrasp, de pistachenootjes, peterselie, knoflook en de olijfolie in het bakje van de keukenmachine.

7
7

Maal tot een kruimelige pesto. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.

8
8
  • 400 g kastanjechampignons

Boen de champignons schoon en snijd elk in 6 parten.

9
9
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons 5 min. op hoog tot middelhoog vuur goudbruin.

10
10
  • 200 g cantharellen

Halveer ondertussen de cantharellen in de lengte en bak nog 5-6 min. mee. Bestrooi met peper en zout.

11
11

Neem de rodekool uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel daar de paddenstoelen en pesto over en bestrooi met de rest van de kaas.

kookstaptip:

Wil je de paddenstoelen krokant gebakken hebben? Laat de kastanjechampignons na de eerste 5 min. bakken goed uitlekken, voeg een beetje olie toe in de pan en bak vervolgens met de cantharellen nog 5-6 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.