Frisse kipburger

Receptvideo

- 03:51 min.

Op zoek naar een recept voor een kipburger? Maak deze frisse kipburger, lekker met munt en bosuitjes.

Frisse kipburger maken:
Pluk de blaadjes van 8 gram munt. Snijd 3 bosuitjes in ringetjes en een halve krop ijsbergsla in reepjes. Snijd 1 komkommer en 6 radijsjes in plakjes.
Rooster 2 eetlepels sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Snijd de helft van de munt en de helft 15 gram koriander fijn. Bewaar de rest voor garnering.

Grillen
Meng 450 gram kip-kalkoengehakt met de sesam, munt, koriander, 1 eetlepel maizena, het limoenrasp en de helft van de bosui. Voeg peper en eventueel zout toe. Vorm met natte handen 4 ovale burgers van het kipmengsel. Meng 3 eetlepels mayonaise met yoghurt met de rest van de bosui. Breng op smaak met het limoensap en peper en eventueel zout. Verhit een grillpan. Halveer 4 Parisienne-broodjes en leg ze met de snijkant 30 seconden in de grillpan. Gril de kipburgers 6 tot 8 minuten. Keer regelmatig. Beleg elk broodje met de ijsbergsla. Leg de burger erop en verdeel de komkommer, radijs en limoen-mayonaise en achtergehouden koriander erover. Zo maak je een frisse kipburger.