Warme chocoladesoufflés

Receptvideo

- 02:20 min.

Op zoek naar een lekker chocoladedessert? Zoek niet verder, want met dit overheerlijke recept voor warme chocoladesoufflés met vloeibare chocolade overtref je iedereen!

Warme chocoladesoufflés maken:
Snijd 150 gram extra bittere chocolade in stukjes. Smelt 200 gram boter al roerend in een steelpan op laag vuur. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten. Laat de chocolade al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauwwarm.

Klop in een kom 4 eieren met 4 eidooiers en 4 eetlepels fijne kristalsuiker los. Roer dit met de garde door de gesmolten chocolade. Roer 60 gram bloem door de chocolade. Verdeel het beslag over 8 gladde, metalen puddingvormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie. Bewaar ze tot gebruik, maar minimaal 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bak de soufflés ongeveer 8 minuten in het midden van de oven. Neem ze direct uit de oven, maak eventueel de randjes los en keer ze elk op een bordje. Schep er een bol slagroomijs naast en serveer ze direct. Zo maak je warme chocoladesoufflés.