Guacamole maken

Instructievideo

- 01:34 min.

In deze instructievideo laten we je zien hoe je een lekkere guacamole kunt maken. Guacamole is een heerlijke Mexicaanse dipsaus op basis van rode peper, knoflook en avocado.

Guacamole maken:
Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de peper in een ruime vijzel. Heb je geen vijzel? Snijd alle ingrediënten dan zo fijn mogelijk. Dan kun je guacamole namelijk ook in een kom maken en alle ingrediënten met een vork fijnprakken.

Vijzelen
Halveer een teen knoflook. Doe de knoflook met 1 theelepel grof zeezout in de vijzel. Vijzel de peper, knoflook en het zout tot een gladde pasta. Neem de peperpasta uit de vijzel.

Avocado
Snijd 2 rijpe avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukken. Vijzel het vruchtvlees grof en meng het met de peperpasta. Als het niet allemaal in de vijzel past, doe het dan in delen. Schep de guacamole in een kom.

Limoen
Halveer een limoen en pers de vrucht uit. Voeg 3 eetlepels sap toe aan de guacamole, of zoveel als je lekker vindt, en roer het goed door. Het limoensap zorgt voor een frisse tegenhanger van de romige avocado, maar helpt ook tegen het verkleuren. Dek het af met vershoudfolie direct op de guacamole en bewaar tot gebruik in de koelkast, maar vers is ie natuurlijk het lekkerst. Zo maak je guacamole.