Lekkerbekje met broccolipesto

Receptvideo

- 04:04 min.

Ben je op zoek naar een lekker Hollands recept? Ga dan eens aan de slag met dit recept voor lekkerbekjes met aardappel-broccolisalade. Eet smakelijk!

Lekkerbekje met broccolipesto maken:
Halveer voor de salade 500 gram krieltjes. Kook ze in 15 minuten gaar en giet af. Verdeel 500 gram broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes van een halve centimeter. Snijd 1 teen knoflook fijn. Kook de broccoli 4 minuten. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Pesto maken
Rasp de gele schil van 1 citroen. Doe met 6 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zeezout, de knoflook, broccoli en 50 gram geroosterde pijnboompitten in een keukenmachine en maal ongeveer 10 seconden tot een grove pesto. Meng de broccolipesto met de krieltjes in de pan.

Beslag
Meng 100 gram bloem, 50 gram maïzena en 200 milliliter bruisend water in een ruime kom. Verhit 500 milliliter arachideolie in een grote pan. Dep 4 scholfilets droog met keukenpapier en strooi er wat bloem over. Schud het overtollige bloem van de filets en wentel ze een voor een door het beslag.

Frituren
Laat de scholfilets met een keukentang of schuimspaan voorzichtig in de hete olie zakken. Bak de filets in delen in 6 minuten goudbruin en krokant. Keer halverwege. Haal de scholfilets met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de lekkerbekjes met de krieltjessalade. Lekker met citroen. Zo maak je lekkerbekjes broccolipesto.