bewaar
Pompoen-preipilav met een lekkerbekje
Pompoen-preipilav met een lekkerbekje
bewaar

Pompoen-preipilav met een lekkerbekje

Het is herfst, dus het is weer tijd voor pompoen.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

verse lekkerbekjes

2

preien

2 el

(olijf)olie

400 g

koelverse pompoenstukjes

500 ml

groentebouillon van tablet

250 g

basmatirijst

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het is herfst, dus het is weer tijd voor pompoen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in het midden van de oven.

2

Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 1 min. Doe de pompoenstukjes erbij en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en rijst toe, schep om en laat met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 10 min. gaar worden. Roer regelmatig.

3

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn, maar houd een paar takjes achter als garnering.

4

Neem de pan van het vuur. Roer het rasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de fijngesneden peterselie door de pilav. Verdeel over de borden, leg de lekkerbekjes ernaast en garneer met de partjes citroen en takjes peterselie.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.