Italiaanse zomersoep met balletjes
Deze goedgevulde maaltijdsoep staat in een kwartier op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden prei (zak)
- 1½ liter groentebouillon van tablet
- 400 g cannellinibonen in blik
- 275 g verse rundersoepballetjes
- 250 g verse gesneden snijbonen
- 1 citroen (schoongeboend)
- 15 g verse peterselie
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 min. Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata). Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.925 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Italiaanse zomersoep met balletjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse zomersoep met balletjes
- ½ teen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden prei
- 1½ liter groentebouillon van tablet
- 400 g cannellinibonen in blik
- 275 g verse rundersoepballetjes
Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook.
- 250 g verse gesneden snijbonen
Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.
- 1 citroen
- 15 g verse peterselie
- 1 el traditionele olijfolie
- ½ teen knoflook
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata).
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.