bewaar
Tomatensoep met balletjes
Tomatensoep met balletjes
bewaar

Tomatensoep met balletjes

25 min. bereiden
298waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

750 g

romatomaat

3 el

traditionele olijfolie

140 g

tomatenpuree

1½ liter

groentebouillontablet

300 g

rundergehakt

350 g

verse boerensoepgroente

200 g

pasta

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe en bak 5 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

2

Doe het gehakt in een kom, breng op smaak met peper en zout en draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes, soepgroenten en de pasta toe aan de soep en kook deze 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.