Bud­dha­bowl met meer­gra­nen lek­ker­bek­je

Prachtig zo'n mooi opgemaakte bowl. En die maak je dus easy peasy!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(8) waardeer
hoofdgerecht Prachtig zo'n mooi opgemaakte bowl. En die maak je dus easy peasy! 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in dunne halve plakken van een ½ cm breed. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de lekkerbekjes over met bakpapier beklede bakplaten (2 lekkerbekjes per plaat). Rooster de aardappelen en lekkerbekjes in ca. 25 min. gaar in de oven. Schep de aardappelen halverwege om en wissel de bakplaten.
  2. Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en meng met de azijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne repen. Snijd de spinazie grof en meng met de rest van de olie.
  3. Verdeel de spinazie, spitskool, zoete aardappel en avocado in compartimenten over diepe kommen. Halveer de lekkerbekjes in de lengte en verdeel over de kommen. Schep de hummus in het midden en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Tags
Ook te zien in

Buddhabowl met meergranen lekkerbekje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bud­dha­bowl met meer­gra­nen lek­ker­bek­je

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 800 g zoete aardappelen

Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in dunne halve plakken van een ½ cm breed.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 stuks lekkerbekjes oergranen meergranen

Meng met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de lekkerbekjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten.

4
4

Rooster de aardappelen en lekkerbekjes in ca. 25 min. gaar in de oven. Schep de aardappelen halverwege om en wissel de bakplaten.

5
5
  • 300 g spitskool
  • 1 el witte wijnazijn

Snijd de spitskool in dunne repen en meng met de azijn.

6
6
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne repen.

7
7
  • 200 g spinazie
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de spinazie grof en meng met de olie.

8
8

Verdeel de spinazie, spitskool, zoete aardappel en avocado in compartimenten over diepe kommen.

9
9
  • 200 g hummus

Halveer de lekkerbekjes in de lengte en verdeel over de kommen. Schep de hummus in het midden en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.