Kip met zelfgemaakte appelmoes

Receptvideo

- 02:37 min.

Ben je op zoek naar een lekker Hollands recept? Ga dan eens aan de slag met dit recept voor kip met zelfgemaakte appelmoes. Eet smakelijk!

Kip met zelfgemaakte appelmoes maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 3 theelepels kerriepoeder met 2 theelepels paprikapoeder. Wrijf een hele kip ermee in en bestrooi met peper en eventueel zout. Vul de holte van de kip met 25 gram boter. Leg de kip op de borstkant in een ingevette ovenschaal van 20 bij 30 centimeter en verdeel er 25 gram boter in stukjes over. Laat de kip in ongeveer 75 minuten in de oven gaar worden. Schep af en toe wat van het braadvet over de kip. Keer halverwege.

Appelmoes maken
Schil ondertussen 4 goudreinetten, snijd ze in stukken en verwijder het klokhuis. Laat de appel, 2 kaneelstokjes en 2 eetlepels water met de deksel op de pan op laag vuur in 20 minuten tot moes koken. Voeg 1 eetlepel vloeibare honing toe en laat afkoelen. Bak 600 gram aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Schuif de bakplaat onder de kip in de oven. Verdeel de kip. Serveer de kip met de kroketjes en appelmoes. Zo maak je kip met zelfgemaakte appelmoes.