Risotto met kalfssaucijs maken

Kookles

- 06:29 min.

Ben je op zoek naar een lekker Italiaanse recept voor risotto? In deze kookles bereiden we risotto met kalfssaucijs en courgette.

Risotto met kalfssaucijs maken:
Doe 2 kippenbouillontabletten met 1 liter water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Snipper 1 ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd 2 courgettes in blokjes van 1 x 1 cm. Verwijder het vel van 4 kalfssaucijzen en snijd het worstvlees in stukjes.

Rijst koken
Verhit 25 gram boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg 300 gram risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

Op smaak brengen
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de worst 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de risotto van het vuur. Meng de worst en courgette erdoor en rasp de gele schil van 1 citroen erboven. Schep om en laat 3 min. afgedekt staan. Lekker met Parmezaanse kaas. Zo maak je risotto met kalfssaucijs.