Risotto met pastinaak
Voordelig, Italiaans gekruid gerecht met parmaham en romige risotto.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g pastinaken
- 250 g winterpeen
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix (bakje 20 g)
- 1 ui
- 30 g ongezouten roomboter
- 250 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
- 875 ml hete paddenstoelenbouillon van tablet
- 75 g Parmigiano Reggiano
- 50 g parmaham
Advertentie
Bereiden
- Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes van 1 x 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm en oregano. Snijd fijn. Houd de salie apart.
- Snipper de ui. Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en voeg de ui, tijm, oregano en de helft van de rozemarijn toe en fruit 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
- Kook ondertussen de pastinaak en peen 6 min. in ruim water met zout. Giet af en voeg de laatste 4 min. van de kooktijd toe aan de risotto. Rasp de kaas. Snijd de ham in reepjes. Neem de pan van het vuur en roer de ham en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
Voeg eventueel meer bouillon toe als de rijst nog niet beetgaar is.
Tip:
Maak een dubbele portie risotto en vul er later in de week bijvoorbeeld tomaten en gehalveerde paprika's mee. Verhit per 4 personen 1 el olie in een hapjespan en verwarm de risotto 2 min. Vul 8 uitgeholde trostomaten en 2 gehalveerde gele paprika’s met de risotto en bak ze ca. 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C. Garneer met de achtergehouden salie uit het bakje verse Italiaanse kruidenmix.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 955 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Risotto met pastinaak
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met pastinaak
- 250 g pastinaken
- 250 g winterpeen
Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes van 1 x 1 cm.
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm en oregano. Snijd fijn. Houd de salie apart.
- 1 ui
- 30 g ongezouten roomboter
- 250 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.
- 875 ml hete paddenstoelenbouillon van tablet
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
Kook ondertussen de pastinaak en peen 6 min. in ruim water met zout. Giet af en voeg de laatste 4 min. van de kooktijd toe aan de risotto.
- 75 g Parmigiano Reggiano
- 50 g parmaham
Rasp de kaas. Snijd de ham in reepjes. Neem de pan van het vuur en roer de ham en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de risotto over de borden. Bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de rozemarijn.
bereidingstip:
Voeg eventueel meer bouillon toe als de rijst nog niet beetgaar is.