Risotto met doperwten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 sjalotten
- 80 g pancetta
- 40 g Parmigiano Reggiano (stuk)
- 3 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 225 g fijne diepvries tuinerwten
- 20 g ongezouten roomboter
Advertentie
Bereiden
- Snijd de sjalotten in dunne ringen, de pancetta in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en pancetta 3 min.
- Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst beetgaar is (houd wat bouillon achter). Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de bevroren tuinerwten toe.
- Zet het vuur uit. Voeg nog wat bouillon (het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn) de boter en de helft van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of wacht tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door, bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Risotto met doperwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met doperwten
- 2 sjalotten
- 80 g pancetta
- 40 g Parmigiano Reggiano
Snijd de sjalotten in dunne ringen, de pancetta in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en pancetta 3 min.
- 300 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
- 1 liter kippenbouillon van tablet
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst beetgaar is (houd wat bouillon achter).
- 225 g fijne diepvries tuinerwten
Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de bevroren tuinerwten toe.
- 20 g ongezouten roomboter
- 20 g Parmigiano Reggiano
Zet het vuur uit. Voeg nog wat bouillon (het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn) de boter en de helft van de kaas toe.
Tip: Het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn.
Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of wacht tot de kaas en boter gesmolten zijn.
- 20 g Parmigiano Reggiano
Roer nog een keer door, bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.