Brownietaart met pepermuntschuim

Receptvideo

- 03:13 min.

Eén van onze favorieten. De klassieke chocoladebrownie, maar nu met een frisse topping. Kom maar door met het nagerecht!

Browniebeslag maken:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een brownievorm van 20 bij 20 centimeter in en bekleed met bakpapier. Zet een pan met een laag water op het vuur. Breek 200 gram pure chocolade boven een kom. Doe 200 gram boter bij de chocolade en hang de kom in de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter smelten. Laat de chocolade iets afkoelen. Klop ondertussen 4 eieren met 200 gram fijne kristalsuiker luchtig. Meng het chocolade-botermengsel erdoor. Zeef 100 gram bloem met een halve theelepel zout boven het beslag en spatel het erdoor. Schep het beslag in de brownievorm. Bak de brownie in ongeveer 25 minuten gaar. Neem de brownie uit de vorm en laat op een rooster in ongeveer 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.

Pepermuntschuim
Doe 50 gram Wilhelmina pepermunt in het bakje van een staafmixer en maal tot fijn poeder. Ontvet een kom met een halve citroen. Splits 2 eieren en klop de eiwitten met een mixer in de kom stijf. De eidooiers worden niet gebruikt. Breng 250 gram fijne kristalsuiker met 4 eetlepels water in een steelpan aan de kook. Kook de suikersiroop tot 118 graden. Meet de temperatuur met een suiker- of keukenthermometer. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Schenk de siroop in een dunne straal al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop 5 minuten door tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur. Spatel de gemalen pepermunt erdoor en verdeel het schuim in pieken over de brownie.