Brownietaart met mascarpone en rood fruit

Receptvideo

- 03:16 min.

Twee lagen brownie, mascarpone als vulling en rood fruit. Varieër met de topping en geef er je eigen draai aan!

Chocolade smelten
Verwarm de oven voor op 170 graden. Breek 200 gram pure chocolade in stukjes. Smelt 225 gram boter op laag vuur in een steelpan samen met de chocolade. Pas op dat de chocolade niet verbrandt. Je kunt de chocolade ook au bain-marie smelten. Zet het vuur uit voordat de boter en chocolade helemaal gesmolten zijn. De restwarmte zorgt ervoor dat alles mooi smelt. Roer door.

Beslag
Mix 4 eieren met 250 gram donkere basterdsuiker, 150 gram kristalsuiker en een mespunt zout in 4 minuten tot een luchtige, lichtbruine massa. Zeef 270 gram bloem en 40 gram cacaopoeder erboven en spatel door elkaar. Spatel het boter-chocolademengsel erdoor.

Laagjes maken
Bekleed de bodem van 2 springvormen met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het beslag over de vormen en bak 35 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm 3 uur afkoelen. Neem de brownies uit de vorm en leg er een op een platte schaal. Doe de ring van de springvorm er weer omheen. Voor een extra strakke taart kun je de brownies mooi recht snijden. Schep 500 gram mascarpone op de brownie en strijk glad. Leg de andere brownie er omgekeerd bovenop, met de vlakke kant boven. Duw licht aan.

Topping
Verwijder de ring van de springvorm en strijk de mascarpone eventueel glad met een spatel. Smelt 100 gram chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het glazuur over de taart en laat over de randen druipen. Was 500 gram aardbeien, verwijder eventueel de kroontjes en halveer grote aardbeien. Verdeel samen met 150 gram frambozen over de taart en serveer.

Bereidingstip: Je kunt de taart tot en met het bakken van de brownies twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt buiten de koelkast. Variatietip Breng de mascarpone op smaak brengen met koffiepoeder of gepureerd fruit. Ook kun je variëren met de topping: karamelpopcorn, chocoladekrullen of ander rood fruit kan ook.