Twix-brownietaart

Receptvideo

- 02:43 min.

Een brownietaart gevuld met Rolo’s, bestrooid met popcorn en beplakt met Twix. Feest voor alle snoepers.

Brownies bakken
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd 225 gram boter in blokjes en breek 200 gram pure chocolade in stukjes. Smelt in een steelpan op laag vuur en roer tot een egale massa. Neem van het vuur. Doe 4 eieren in een mengkom en voeg 250 gram donkere basterdsuiker, 150 gram kristalsuiker en een halve theelepel zout toe. Mix op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtige massa. Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef 270 gram bloem en 40 gram cacaopoeder boven het beslag en spatel er voorzichtig door.

In de oven
Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de rest van de binnenkant in met boter. Verdeel het beslag over de vormen. Bak de browniebodems ongeveer 35 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

Rolo, Twix en popcorn
Draai 1 browniebodem om en verdeel er 250 gram Rolo’s over. Op de platte kant blijven de Rolo’s beter staan. Leg de andere bodem erop. Smelt 100 gram chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een hoekje van het zakje en gebruik steeds een beetje glazuur om een Twix tegen de zijkant van de taart te plakken. Plak zo alle Twixen tegen de taart. Leg 125 gram zoute-karamel-popcorn in een bergje bovenop de taart en besprenkel met de rest van het chocoladeglazuur. Zo maak je een Twix-brownietaart met karamelpopcorn.