Mini-chococheesecakes met zoutjesbodem

Receptvideo

- 03:14 min.

Bijzonder lekker: de combinatie van zout en chocolade. Ga nu aan de slag met de stap voor stap video van Allerhande en proef ze vandaag nog.

Zoutjesbodem
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van 4 kleine springvormen met een doorsnede van 12 centimeter met bakpapier en vet de randen in. Smelt 120 gram boter in een steelpan. Maal 250 gram megamix zoutjes met 50 gram lichtbruine basterdsuiker en de gesmolten boter in een keukenmachine fijn. Verdeel het mengsel over de bodems van de springvormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Minichococheesecakes maken
Zet een pan met een laag water op het vuur. Snijd 150 gram pure chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten. Dit noemen we au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen. Snijd ondertussen 100 gram caramelfudge in zeer kleine blokjes. Splits 3 eieren. De eiwitten wordt niet gebruikt. Klop 500 gram roomkaas met 200 gram crème fraîche en 100 gram kristalsuiker met een mixer tot een luchtige massa. Klop de 3 hele eieren en de 3 eidooiers erdoor. Voeg de gesmolten chocolade en fudge toe en roer door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over de vormen en bak in ongeveer 45 minuten in de oven gaar. Laat de taartjes in de vorm op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd met een mesje de zijkanten los en haal de cake uit de vormpjes. Bestrooi de taartjes met een halve theelepel zeezoutvlokken.