Brownies & blondies

Receptvideo

- 06:16 min.

Een feest voor alle chocoladeliefhebbers! Voor fans van witte en pure chocolade, en voor wie niet kan kiezen. Met deze video maak je zelf de lekkerste brownies en blondies en lukken ze altijd.

Blondies maken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 20 bij 20 centimeter in en bekleed met bakpapier. Maak eerst de blondies. Smelt 150 gram boter in een steelpan op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de boter iets afkoelen. Halveer ondertussen 1 vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met 3 eieren en 150 gram witte basterdsuiker in een kom en klop 5 minuten met een mixer. Schenk al mixend de gesmolten boter in een dun straaltje bij het eimengsel.

Snijd 200 gram witte chocolade fijn. Zeef 50 gram zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng 1 mespunt zout, 50 gram roomkaas en de witte chocolade door het beslag. Voeg 100 gram gezouten macadamianoten toe en schenk het beslag in de bakvorm. Bak ongeveer 30 minuten in het midden van oven. Neem de blondies uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan. Maak tijdens het afkoelen van de blondies het beslag voor de brownies.

Brownies maken
Smelt 150 gram boter in de steelpan. Snijd 200 gram extra pure chocolade fijn. Neem de steelpan van het vuur en roer de pure chocolade erdoor zodat deze kan smelten. Halveer ondertussen 1 vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met 3 eieren en 150 gram donkerbruine basterdsuiker in een kom en klop 5 minuten met een mixer.

Roer de gesmolten chocolade even door en schenk deze al mixend bij het eimengsel. Haal de blondies uit de bakvorm. Vet de bakvorm opnieuw in en bekleed weer met bakpapier. Zeef 40 gram zelfrijzend bakmeel boven de kom, meng er 1 mespunt zout door en verdeel tweederde van het beslag over de bakvorm. Verdeel er met een theelepel 6 eetlepels extra crunchy pindakaas over. Schep de rest van het beslag erop en bak de brownies ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Finishing touch
Neem de brownies uit de vorm. Bestuif de brownies met 2 eetlepels cacaopoeder en de blondies met 2 eetlepels poedersuiker. Snijd elk in 16 vierkantjes en leg ze in een dambordpatroon op bijvoorbeeld een dienblad. Zo maak je brownies & blondies.