Omgekeerde perentaartjes

Receptvideo

- 03:33 min.

Op zoek naar een lekker fruit nagerecht? Probeer dan eens deze omgekeerde perentaartjes. Verrassend lekker en makkelijk. 

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat 2 plakjes bladerdeeg ontdooien. Maal 50 gram amandelen met 1 eetlepel custardpoeder fijn in een keukenmachine. Houd apart. Schil 2 handperen, maar laat het steeltje zitten. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Zet op de plank, snijd een paar keer in en vorm een waaier. Smelt 100 gram suiker met 3 eetlepels water in een steelpan op laag vuur. Karamelliseer de suiker op hoger vuur tot kastanjebruin. Roer er 20 gram boter door en voeg 3 eetlepels citroensap toe. Pas op, want het kan spetteren.

Taartjes vormen en bakken
Schenk de karamel in 4 quichevormpjes met een doorsnede van 10 centimeter. Leg in elk vormpje 1 peer met de bolle kant in de karamel en druk zachtjes aan. Bestrooi met de amandelpoeder. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Bestuif het werkblad met een eetlepel bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 22 bij 22 centimeter. Snijd er 4 rondjes uit, die iets groter zijn dan de quichevormpjes. Leg het deeg op de peren en duw de randen iets naar onderen. Prik wat gaatjes in het deeg. Bak de taartjes in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 10 minuten afkoelen. Leg platte schaaltjes op de vormpjes en draai om. Zo maak je omgekeerde perentaartjes.