Omgekeerde champignontaartjes
Omgekeerde champignontaartjes

Omgekeerde champignontaartjes

Door de taartjes omgekeerd te bakken - met het deeg bovenop - wordt de bodem lekker krokant. Ook een goed brunchgerecht.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
5 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

8 personen

400 g

paddenstoelenmelange

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

100 g

coburgerham

3 takjes

verse munt

20 g

verse peterselie

1

kleine rode ui

1

rol vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • miniquichevormpjes (∅ 8 cm)

Door de taartjes omgekeerd te bakken - met het deeg bovenop - wordt de bodem lekker krokant. Ook een goed brunchgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de miniquichevormpjes in. Snijd de paddenstoelen in stukken en de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om

2

Snijd ondertussen de ham in reepjes en de blaadjes van de munt fijn. Snijd de peterselie fijn en de rode ui in flinterdunne ringen. Voeg met de hamreepjes met de munt, de helft van de peterselie en de rode ui toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevormpjes.

3

Rol het bladerdeeg uit. Snijd zoveel rondjes uit het deeg ter grootte van de quichevormpjes als er vormpjes zijn en dek de paddenstoelentaartjes hiermee af.

4

Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Keer de taartjes om op een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie.

tip

bewaartipJe kunt de taartjes 1 dag van tevoren maken tot en met het afdekken van de taartjes met het deeg. Laat het paddenstoelenmengsel dan eerst afkoelen voordat je het bedekt met het bladerdeeg. Bewaar de taartjes afgedekt in de koelkast.

Paddenstoelen schoonmaken

Instructievideo - 01:30 min.