Plaat­taart van zoe­te aard­ap­pel, ro­de biet en fe­ta

Een zoetje, een zoutje: deze hartige taart is een lust voor het oog én voor de smaakpapillen.

(151) waardeer
hoofdgerecht Een zoetje, een zoutje: deze hartige taart is een lust voor het oog én voor de smaakpapillen. 4 personen
5 151

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.
  2. Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het deeg.
  3. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.

Tip:

Je kunt eventueel ook gekookte biet gebruiken

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 53 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart van zoe­te aard­ap­pel, ro­de biet en fe­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat.

3
3
  • 125 g mascarpone
  • 100 g muhammara

Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.

4
4
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 el milde olijfolie

Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de olie, peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g rauwe rode bieten

Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de olie, peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het deeg.

7
7

Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt.

8
8
  • 100 g feta 43+
  • 15 g verse platte peterselie

Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.