bewaar
Italiaanse bladerdeegtaartjes met worst en tomatensalsa
Italiaanse bladerdeegtaartjes met worst en tomatensalsa
bewaar

Italiaanse bladerdeegtaartjes met worst en tomatensalsa

Zelf een hartig taartje maken is een feest!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

varkensbraadworst

2 el

milde olijfolie

350 g

boerensoepgroente

270 g

vers bladerdeeg

175 g

muhammara spread

1

sjalot

15 g

verse platte peterselie

4

trostomaten

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Zelf een hartig taartje maken is een feest!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de boerensoepgroente toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

3

Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke rechthoekige stukken en rol die met de deegroller een beetje in de breedte uit. Leg ze met het bakpapier op een bakplaat en vouw de randen om.

4

Verdeel de muhammara en het worstmengsel erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng met de peterselie en sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Neem de taartjes uit de oven en verdeel een deel van de tomatensalsa erover. Serveer de rest erbij.