Marsepein maken

Instructievideo

- 01:41 min.

Wil je zelf marsepein maken, maar weet je niet zo goed hoe je dit doet? Allerhande laat je in deze instructievideo zien hoe je zelf eenvoudig marsepein kunt maken.

Malen
Marsepein maak je van amandelen, poedersuiker, eiwit en een klein vleugje alcohol.
Voor marsepein is de verhouding amandelen en poedersuiker 1 op 1.
Zeef de poedersuiker. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg de poedersuiker toe. Als je amandelen te lang fijnmaalt, kan de olie uit de amandelen zich afscheiden en krijg je klonten. Maal het zo fijn mogelijk, hoe fijner hoe mooier de marsepein wordt.

Zeven
Zeef het amandelsuikerpoeder boven een kom en gooi de grotere korrels weg. Voeg eiwit toe en een klein vleugje sterke alcohol zoals brandy of vieux. Kneed het met je handen glad. Verpak het in vershoudfolie en laat een nachtje in de koelkast rusten.

Marsepein kleuren
Nu kun je het kleuren, bijvoorbeeld met een beetje cacaopoeder voor bruine marsepein of enkele druppels voedingskleurstof voor een kleur naar keus. Je kunt de marsepein natuurlijk ook verschillende kleuren geven. Wordt de marsepein te plakkerig, bestuif je handen met poedersuiker. Rol het marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak tot een dunne lap om een taart mee te bekleden. Of maak een varkentje.
Zo maak je marsepein.