Broodje kip met pittige boerenkool

Receptvideo

- 03:25 min.

Wist je dat boerenkool ook heel lekker is op een broodje? Met wat knoflook, kip en paprika maak je een lekker pittig lunchgerecht. Bekijk hier de stap voor stap video.

Breng 1 liter water aan de kook. Voeg daar 1 eetlepel zout en 300 gram kipdijfilet aan toe. Kook de kip in 10 minuten gaar, houd het water tegen de kook aan. Dit noem je pocheren.

Pepers rollen
Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Maak 1 rode paprika schoon en snijd hem in reepjes.

In de hapjespan
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit 2 theelepels gerookt paprikapoeder en de knoflook 30 seconden. Voeg 300 gram boerenkool, de rode peper, paprika en eventueel zout toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur.

Plukken
Leg de gepocheerde kip op een bord en trek met 2 vorken het vlees in plukjes uit elkaar. Meng er 4 eetlepels Amerikaanse barbecuesaus en 1 theelepel RedHot original saus door. Snijd 1 appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Dit noemen we julienne. Snijd 4 bruine pistolets open en bedek de onderste helften achtereenvolgens met boerenkool, appel en kip.

Meng 2 eetlepels barbecuesaus met 2 theelepels RedHot original saus en verdeel over de kip. Zo maak je broodjes kip met pittige boerenkool.