Balletjes met fruit

Receptvideo

- 03:47 min.

De Scandinavische keuken is populair! Wil je ook een lekker recept uitproberen, maar ben je op zoek naar inspiratie? Ga dan eens aan de slag met dit recept voor gehaktballetjes met fruit.

Gehakt kneden
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak 95 gram pistachenoten al omschuddend 2 minuten. Laat ze afkoelen op een bord. Meng 600 gram half-om-halfgehakt in een kom met de helft van de noten, 75 milliliter melk, 1 ei, 75 gram paneermeel, 1 theelepel gemalen piment en peper en zout. Kneed het door en maak 2 rollen. Bestrijk een bord met 1 eetlepel olijfolie. Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van. Leg ze op het bord en dek af. Zet 1 uur in de koelkast.

Gehaktballen bakken
Verhit 6 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de balletjes in 10 tot 15 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Schep de balletjes op een bord. Schenk het meeste braadvet uit de pan. Roer 1 eetlepel bloem door het achtergebleven vet. Voeg 380 milliliter vleesfond toe en voeg daarna al roerend 125 milliliter slagroom toe. Laat op laag vuur 10 minuten inkoken. Voeg 2 eetlepels frambozenconfiture toe en breng op smaak met 1 eetlepel rodewijnazijn, peper en zout. Voeg 250 gram bevroren zomerfruit toe en laat in 2 minuten ontdooien.

Serveren
Hak ondertussen de rest van de pistachenoten fijn. Snijd 4 eetlepels peterselie fijn. Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door. Bestrooi de balletjes met de fijngehakte noten en peterselie. Zo maak je balletjes met fruit.