Bami met balletjes
Bami met balletjes

Bami met balletjes

20 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fijne mienestjes

3 el

zonnebloemolie

1 tl

kerriepoeder

325 g

rundergehaktballetjes

100 g

boemboe bami goreng

395 g

tonkatsu wokgroente

2

verse preien

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel af met koud water.

2

Verhit 1/3 van de zonnebloemolie met de kerriepoeder en bak de runderballetjes in 15 min. goudbruin en gaar.

3

Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en fruit de boemboe 1 min. Draai het vuur hoog, voeg de wokgroente en prei toe en roerbak 4 min. Voeg de mie, tonkatsusaus (uit de bak met wokgroente) en taugé toe. Verwarm al omscheppend nog 2 min.

4

Schep de bami in 4 kommen of diepe borden en verdeel de runderballetjes erover.

tip

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.