Aubergine met batata harra (pittige aardappel)

Receptvideo

- 04:37 min.

Maak een reis om de wereld en stop voor de Midden-Oosterse keuken met dit heerlijke recept voor aubergine met pittige aardappel.

Aubergine in de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 2 tenen knoflook. Halveer 2 aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de knoflook in het vruchtvlees, besprenkel elke helft met 1 eetlepel olie en bestrooi eventueel met zout. Bak de aubergines ongeveer 45 minuten onder het midden van de oven.

Aardappeltjes bakken
Halveer ondertussen 1 rode paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een halve bij een halve centimeter. Meng met 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels harissa, 2 theelepels gemalen koriander, 600 gram bakaardappeltjes en eventueel zout. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ongeveer 30 minuten boven de aubergines in de oven. Schep het regelmatig om.

Aubergines vullen
Snijd ondertussen 15 gram korianderblaadjes fijn en pers 1 citroen uit. Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees met de knoflook uit de schil. Snijd het vruchtvlees met de knoflook fijn, meng met de helft van de koriander, 100 milliliter geitenyoghurt, 2 eetlepels citroensap en eventueel wat zout. Garneer 1 theelepel harissa en 1 eetlepel olijfolie. Schep de aardappeltjes om met 3 eetlepels citroensap en vul de uitgeholde aubergines ermee. Garneer met de rest van de koriander en serveer met de auberginesaus. Zo maak je aubergine met batata harra.