Ra­ta­touil­le met au­ber­gi­ne, cour­get­te, aard­ap­pel & ca­mem­bert

Ratatouille is een bekende Franse groentestoof. De plakken camembert worden heerlijk zacht in de oven.

(5) waardeer
frans hoofdgerecht Ratatouille is een bekende Franse groentestoof. De plakken camembert worden heerlijk zacht in de oven. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm. Snipper de uien en snijd de camembert in dunne plakken.
  2. Verdeel de aubergine over de bodem van de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, courgette en rode ui erover.
  3. Meng de passata met de kruiden, peper en eventueel zout en verdeel over de groente. Verdeel de plakken camembert erover. Bak in ca. 35 min. gaar in de oven.
  4. Snijd de peterselie fijn, verdeel over de ovenschotel en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 51 2018

Ratatouille met aubergine, courgette, aardappel & camembert

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le met au­ber­gi­ne, cour­get­te, aard­ap­pel & ca­mem­bert

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 aubergine

Halveer de aubergine in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm.

3
3
  • 1 courgette

Snijd de courgette in plakken van een ½ cm.

4
4
  • 2 Biologische rode uien
  • 250 g camembert in een doosje

Snipper de uien en snijd de camembert in dunne plakken.

5
5

Verdeel de aubergine over de bodem van de ovenschaal.

6
6
  • 900 g roodschillige aardappelschijfjes in zak

Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, courgette en rode ui erover.

7
7
  • 800 g passata
  • 4 tl Provençaalse kruiden

Meng de passata met de kruiden, peper en eventueel zout en verdeel over de groente.

8
8

Verdeel de plakken camembert erover. Bak in ca. 35 min. gaar in de oven.

9
9
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de peterselie fijn, verdeel over de ovenschotel en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.