Ratatouille met aubergine, courgette, aardappel & camembert
Ratatouille is een bekende Franse groentestoof. De plakken camembert worden heerlijk zacht in de oven.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 Biologische rode uien
- 250 g camembert
- 900 g roodschillige aardappelschijfjes in zak
- 800 g passata
- 4 tl Provençaalse kruiden
- 15 g verse krulpeterselie
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm. Snipper de uien en snijd de camembert in dunne plakken.
- Verdeel de aubergine over de bodem van de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, courgette en rode ui erover.
- Meng de passata met de kruiden, peper en eventueel zout en verdeel over de groente. Verdeel de plakken camembert erover. Bak in ca. 35 min. gaar in de oven.
- Snijd de peterselie fijn, verdeel over de ovenschotel en serveer.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 840 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Ratatouille met aubergine, courgette, aardappel & camembert
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ratatouille met aubergine, courgette, aardappel & camembert
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 aubergine
Halveer de aubergine in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm.
- 1 courgette
Snijd de courgette in plakken van een ½ cm.
- 2 Biologische rode uien
- 250 g camembert
Snipper de uien en snijd de camembert in dunne plakken.
Verdeel de aubergine over de bodem van de ovenschaal.
- 900 g roodschillige aardappelschijfjes in zak
Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, courgette en rode ui erover.
- 800 g passata
- 4 tl Provençaalse kruiden
Meng de passata met de kruiden, peper en eventueel zout en verdeel over de groente.
Verdeel de plakken camembert erover. Bak in ca. 35 min. gaar in de oven.
- 15 g verse krulpeterselie
Snijd de peterselie fijn, verdeel over de ovenschotel en serveer.