Aspergetaart

Receptvideo

- 02:12 min.

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit. Je maakt de taart al binnen een half uur, daarna laat je de oven het werk doen.

Asperges schillen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 1 kilo witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.

Filodeeg
Smelt ondertussen 25 gram boter in een steelpan en bestrijk hiermee 5 ontdooide vellen filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg.

Quiche bakken
Klop 3 eieren los in een ruime kom en rasp er 100 gram jong belegen geitenkaas boven. Doe 15 gram basilicum met 125 milliliter slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Voeg toe aan het ei-kaasmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Zo maak je aspergetaart.