Aspergetaart met blauwaderkaas

385 kcal

40 min. bereiden, 35 min. oventijd

3.3/5

(256)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 5 plakjes diepvries filodeeg

    diepvries filodeeg

  • 1 kg verse witte asperges

    verse witte asperges

  • 3 bosuien

    bosuien

  • 100 gram cambozola blauwaderkaas

    cambozola blauwaderkaas

  • 100 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 3 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)


2008 nr. 05 - Voor mama!

Aan de slag

  1. Laat het deeg ontdooien en leg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, rondom. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet te veel druk op te zetten. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.

  2. Snijd de bosui in ringetjes en de kaas in blokjes. Meng de slagroom, kaas, eieren en bosui in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Vet de ovenschaal in en bekleed met 1 vel filodeeg en bestrijk met het kwastje dun met olie. Herhaal dit met de overgebleven vellen filodeeg en leg ze eroverheen. Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

  • variatietipOok lekker om verse peterselie over de taart te strooien voor hij de oven in gaat.
  • combinatietipLekker met een tomatensalade.
  • bereidingstipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de taart op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C. Dek de schaal af wanneer de taart te donker wordt.
  • Asperges schillen

    Instructievideo - 00:45 min.

Wat vond je van dit recept?

Aspergetaart met blauwaderkaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig