Hartige taart met asperges

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.

505 kcal

25 min. bereiden, 25 min. oventijd, 1 uur 40 min. wachten

3.8/5

(544)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 8 vellen diepvries filodeeg

    diepvries filodeeg

  • 1 kg verse witte asperges

    verse witte asperges

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 100 gram geitenkaas jong belegen 50+

    geitenkaas jong belegen 50+

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 3 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 125 ml verse slagroom

    verse slagroom

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • bakkwast

  • rechthoekige bakplaat (38 x 24 cm)

  • staafmixer met hoge beker


2015 nr. 05 - Vers van het land

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het filodeeg. Breng een grote pan met water aan de kook. Maak de asperges schoon en kook ze 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Dep rondom goed droog met keukenpapier.

  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Bestrijk een vel filodeeg aan beide kanten met boter en bekleed er de bodem van de bakplaat mee. Bestrijk de andere vellen deeg aan beide kanten met boter en stapel ze op het eerste vel.

  3. Rasp de geitenkaas fijn. Snijd de basilicum grof. Doe de eieren met het basilicum en de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Schenk het eimengsel op het filodeeg en verdeel de asperges er in de breedte over. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart in 20-25 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.

Wat vond je van dit recept?

Hartige taart met asperges

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig