bewaar
Pompoentaartjes met blauwaderkaas
Pompoentaartjes met blauwaderkaas
bewaar

Pompoentaartjes met blauwaderkaas

Chic hoofdgerecht met kaas en noten.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
113waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

traditionele olijfolie

4 vellen

vers filodeeg

500 g

verse pompoen

150 g

cambozola blauwaderkaas

7½ g

verse tijm

4

middelgrote eieren

20 g

ongezouten pecannoten

Dit heb je nodig

  • springvormen (Ø 12 cm)

  • bakkwast

Chic hoofdgerecht met kaas en noten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de springvormpjes in met wat olie. Halveer elk vel filodeeg in de breedte. Vouw de halve vellen dubbel. Bestrijk alle vellen met de bakkwast aan weerszijden met olie. Leg in elk vormpje 1 dubbelgevouwen vel filodeeg, draai de vormpjes een kwartslag en leg er een 2e vel op. Laat het deeg iets over de rand hangen.

2

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een kom. Snijd de cambozola in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Meng de kaas en tijm door de pompoen. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Klop de eieren los met (versgemalen) peper en zout en verdeel over de vormpjes. Strooi de noten erover.

3

Vouw het overhangende filodeeg terug over de vulling. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.