Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
Heerlijk als hoofdgerecht, maar je kunt deze hartige taart ook in stukken snijden en meenemen naar een picknick.
8 ingrediënten
Aan de slag
Schil de asperges, van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd het houtachtige uiteinde eraf. Kook de asperges in een aspergepan (of grote pan) in ruim kokend water met zout voor 10 min. Haal de pan van het vuur af en laat nog 10 min. afgedekt in het kookwater staan en uitlekken. Schift de eierdooier van de rest van het ei. Roer in een kom de geitenkaas met 4 el melk, de eierdooier en de honing los. Knip de rucola fijn. Schep de rucola door het mengsel van geitenkaas, melk, ei en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bestuif het aanrecht met bloem. Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol uit tot een langwerpige lap. Laat de rand iets dikker. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de deeglap hier op en bestrijk met het geitenkaasmengsel. Houd de rand vrij. Verdeel de asperges over het deeg. Klop de andere eierdooier los met de rest van de melk. Bestrijk hiermee de aspergetaart.
Bak in de oven de taart in ca. 30 min goudbruin. Hak de hazelnoten grof en rooster kort in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Haal de aspergetaart ui de oven en bestrooi met hazelnoten.
Snijd in het aantal stukken dat je nodig hebt en serveer warm of koud. Lekker met salade van waterkers en aardbeien.
Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
Heerlijk als hoofdgerecht, maar je kunt deze hartige taart ook in stukken snijden en meenemen naar een picknick.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de asperges, van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd het houtachtige uiteinde eraf. Kook de asperges in een aspergepan (of grote pan) in ruim kokend water met zout voor 10 min. Haal de pan van het vuur af en laat nog 10 min. afgedekt in het kookwater staan en uitlekken. Schift de eierdooier van de rest van het ei. Roer in een kom de geitenkaas met 4 el melk, de eierdooier en de honing los. Knip de rucola fijn. Schep de rucola door het mengsel van geitenkaas, melk, ei en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bestuif het aanrecht met bloem. Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol uit tot een langwerpige lap. Laat de rand iets dikker. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de deeglap hier op en bestrijk met het geitenkaasmengsel. Houd de rand vrij. Verdeel de asperges over het deeg. Klop de andere eierdooier los met de rest van de melk. Bestrijk hiermee de aspergetaart.
Bak in de oven de taart in ca. 30 min goudbruin. Hak de hazelnoten grof en rooster kort in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Haal de aspergetaart ui de oven en bestrooi met hazelnoten.
Snijd in het aantal stukken dat je nodig hebt en serveer warm of koud. Lekker met salade van waterkers en aardbeien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
300 g zachte geitenkaas
6 el halfvolle melk
2 middelgrote scharreleieren
1 tl vloeibare honing
30 g rucola
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
65 g hazelnoten
Dit heb je nodig
bakpapier