Karnemelkpudding met aardbeien

Receptvideo

- 03:01 min.

Zin in een fris nagerecht? Probeer dan eens deze karnemelkpudding met aardbeien. Bekijk de receptvideo en ga aan de slag.

Aardbeien schoonmaken
Verwijder de kroontjes van 400 gram aardbeien en snijd 200 gram van de aardbeien in stukjes. Snijd de blaadjes van de helft van een bakje munt van 15 gram zo fijn mogelijk. Week 6 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.

Gelatine
Verwarm 50 milliliter water met 100 gram suiker in een steelpan. Neem de pan van het vuur als de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze 1 voor 1 op in het suikerwater.

Pudding
Schenk 500 milliliter karnemelk in een kom en roer het suikerwater erdoor. Klop 250 milliliter slagroom stijf met een mixer. Spatel samen met de gesneden aardbeien en de gesneden munt door de karnemelk. Spoel de puddingvorm af en schep het melk-roommengsel erin. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Pers 1 citroen uit. Halveer de rest van de aardbeien en meng met de rest van de muntblaadjes, het citroensap en 2 eetlepels poedersuiker. Stort de pudding op een groot bord. Schep het aardbeienmengsel eromheen en in het midden. Zo maak je karnemelkpudding met aardbeien.