Romige asperge-aardappelgratin

Receptvideo

- 03:05 min.

Deze romige asperge-aardappelgratin met ham en prei à la crème is een heerlijke, makkelijke maaltijd. In deze stap voor stap receptvideo zie je hoe je dit precies maakt. Eet smakelijk!

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 500 gram krieltjes en kook ze 6 minuten. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster 3 eetlepels amandelschaafsel 2 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

Asperges schillen en bakken
Schil 1 kilo witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in stukken van 3 centimeter. Verwarm 450 gram prei à la crème volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over de ovenschaal. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een koekenpan en bak de asperges met een halve eetlepel gedroogde dragon, peper en eventueel zout 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur. Snijd ondertussen 150 gram flinterdunne achterham in reepjes. Rasp de gele schil van 1 schoongeboende citroen en pers de helft van de vrucht uit. Rasp 75 gram Twijfelaar kaas.

In de oven
Meng het citroenrasp, 1 el citroensap, de krieltjes, het amandelschaafsel en de ham door de asperges. Schep het op de prei en bestrooi met de kaas. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Zo maak je romige asperge-aardappelgratin.