Courgette-rookvleessalade met rucolapesto

Receptvideo

- 03:00 min.

Deze courgette­rookvleessalade met ei en rucolapesto is super makkelijk. Lekker licht, helemaal biologisch en snel klaar. Eetsmakelijk!

Crostini’s
Snijd 1 meergranenstokbrood in 8 schuine plakken. Bestrijk deze aan beide kanten met extra vierge olijfolie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de plakken 4 minuten in delen. Dit noem je crostini’s. Keer halverwege. Halveer 1 teen knoflook en wrijf met de snijkanten langs de crostini’s als ze nog warm zijn.

Courgette’s grillen
Snijd 2 courgettes in plakken van een halve centimeter. Meng in een kom met 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 2 theelepels gedroogde oregano, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de courgettes in delen in 5 minuten gaar. Keer halverwege.

Pesto maken
Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in plakjes. Doe 80 gram rucola, 4 eetlepels extra vierge olijfolie, 50 gram hazelnoten, peper en eventueel zout in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot pesto. Leg de plakjes courgette, 200 gram runderrookvlees en de plakjes ei dakpansgewijs op een schaal en verdeel wat rucolapesto erover. Serveer met de crostini’s en de rest van de pesto.