Minifrittata met chorizo en courgette

Receptvideo

- 03:05 min.

Heerlijk als bijgerecht of lekker hapje tussendoor: deze minifrittata’s met chorizo en courgette. Lekker pittig door de chorizo en fris door de salade die je erbij serveert.

Courgette raspen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp een halve courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met 2 theelepels zout. Laat 15 minuten staan zodat het vocht eruit lekt.

Muffinvorm vullen
Doe ondertussen 12 papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Klop 6 eieren los in een grote kom. Snijd 100 gram chorizo pamplona in kleine stukjes, snijd de blaadjes van 2 takjes salie fijn en voeg samen met de slagroom toe. Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. Dep de courgette droog met keukenpapier en voeg toe. Breng op smaak met peper. Snijd 100 gram abondance bergkaas in stukjes. Vul de cakevormpjes met het eimengsel en bestrooi met de kaas. Bak de frittata’s in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Serveren
Meng ondertussen 2 eetlepels olijfolie frisse citroen door 100 gram veldsla en breng op smaak met peper. Haal de frittata’s uit de oven en neem ze voorzichtig uit de muffinvorm. Serveer met de salade. Zo maak je minifrittata’s met chorizo en courgette.