Ribeye-cheeseburger

BBQ

- 03:35 min.

Benten, barbecueër pur sang, stookt in deze video de boel lekker op voor de koning onder de burgers: een zelfgemaakte ribeye-cheeseburger.

BBQ aansteken
Barbecueën kun je met normale kolen doen, maar Benten gebruikt houtskool. Met een firestarter staat de BBQ extra snel aan. Eerst de kolen erin, aanmaakblokjes erbij en aansteken maar. Laat de barbecue goed warm worden. Als de houtskool grijs en gloeiend is, is de BBQ klaar voor gebruik. Kijk voor de barbecue uit deze video en meer barbecues op bol.com.

Hamburgers maken
Snijd 600 gram ribeye in dunne repen en daarna in kleine stukjes. Zorg vooral dat je het vet goed klein snijd en dat je dat mooi verdeeld door het ribeye-gehakt. Dat geeft smaak en samenhang aan het gehakt.

Meng het vlees met 1 eetlepel worcestershiresauce en versgemalen peper. Even kneden, in 4 gelijke porties verdelen en je kunt er burgers van maken. Doe een portie vlees in een hamburgerpers, even stevig aandrukken en dan stort je de burger op een vel bakpapier. Zo maak je 4 hamburgers. Je kunt ze ook met de hand maken, dan kun je zelf de grootte bepalen.

Burgers met…
Snijd 1 ui in mooie ronde plakken. Gril de ui en bacon ongeveer 6 minuten op de BBQ, totdat de bacon lekker knapperig is. Keer halverwege. Snijd 4 broodjes doormidden en leg ze kort met de snijkant op de BBQ. Was een krop sla en snijd 1 vleestomaat in plakken.

Burgers grillen op de barbecue
Gril de burgers 2 minuten op de BBQ. Keer ze en besprenkel met een paar druppels tabasco, dat geeft nog wat extra pit. Leg er een plakje cheddar-kaas op en gril nog 2 minuten tot de kaas smelt.

Bouw nu de burger: een beetje ketchup op de onderste helft van het broodje en stapelen maar: eerst ui, dan een burger, tomaat, sla en bacon. Kapje erop en klaar!