Spicy Latin hotdog

BBQ

- 03:29 min.

Benten, barbecueër pur sang, gaat in deze video voor extra spicy met chipolataworstjes en jalapeñopepers. 

Barbecue aansteken
Zorg dat houtskool wit is en de vlammen zijn verdwenen, dan is de barbecue op de juiste temperatuur. Kijk voor de barbecue uit deze video en meer barbecues op bol.com. 

Koriander-peperolie
Hak 15 gram koriander en 1 rode peper heel fijn. Wil je de pittigheid een beetje in toom houden, verwijder dan eerst de zaadlijsten uit de rode peper. Rasp de groene schil van 1 limoen en doe bij de koriander en peper. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout. Het limoensap gebruik je later.

Jalapeñomayo maken
Hak 2 el jalapeñopepers fijn en meng met en halve theelepel paprikapoeder en 3 eetlepels mayonaise. En klaar is je spicy hotdogsaus!

Mais-avocadosalade
Halveer 1 avocado en snijd het vruchtvlees in mooie blokjes. Met met 150 gram mais, het limoensap en… voila!

Worstjes grillen op de BBQ
Gril 4 chipolataworstjes in 4 minuten bruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Snijd 4 broodjes open aan de bovenkant en leg ze heel even op de BBQ, tot er een paar mooie grilstrepen op staan.

Hotdog maken
Pak een broodje en smeer lekker wat jalapeñomayo aan de binnenkant. Leg er een worstje op en verdeel er een beetje avocado-maissalade over. Besprenkel de hotdog tot slot met wat koriander-peperolie en klaar is je spicy latin hotdog.