Salade niçoise met makreel

Receptvideo

- 03:04 min.

Een klassieke ’s zomerse salade: salade niçoise. Deze variant met gerookte makreel moet je zeker eens proberen. In deze stap voor stap receptvideo zie je precies hoe je dit maakt.

Voorbereiden
Verwijder het vel en de graten van 350 gram gerookte makreel en snijd de vis fijn. Snipper 4 sjalotten. Snijd 20 gram platte peterselie fijn. Marineer de sjalotten 5 minuten in 4 eetlepels rodewijnazijn. Voeg anderhalve eetlepel fijne Zaanse mosterd, 8 eetlepels extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering.
Meng het ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.

Aardappelen en sperziebonen koken
Schil 800 gram aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 minuten in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van 600 gram sperziebonen en kook de bonen in 7 minuten beetgaar.

Salade mengen
Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden. Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen quenelles van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade. Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel quenelles. Zo maak je salade niçoise met makreel.