Bloemkoolcouscous met makreel

Receptvideo

- 01:29 min.

Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Extra bijzonder door de combinatie frisse granaatappel en gerookte makreel.

Couscous van bloemkool
Verdeel 2 kleine bloemkolen in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit 4 theelepels komijnzaad met de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.

Breng op smaak
Rasp de oranje schil van een sinaasappel en pers 1 helft uit. Snijd 20 gram platte peterselie fijn en 2 bosuitjes in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, 4 eetlepels sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Breek 300 gram graatloze makreelfilet in grove stukken en verdeel met 120 gram granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper.
Snijd een vers meergranenstokbrood in sneetjes en serveer met 250 gram hummus en bloemkoolcouscous. Zo maak je bloemkoolcouscous met makreel.