bewaar
Bloemkoolcouscous met makreel
Bloemkoolcouscous met makreel
bewaar

Bloemkoolcouscous met makreel

Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Lekker met frisse granaatappel en gerookte makreel.

15 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½

bloemkool

1 teen

knoflook

2 el

(olijf)olie

2 tl

komijnzaad

½

medium handsinaasappel

10 g

verse platte peterselie

1

bosui

150 g

verse graatloze makreelfilet

50 g

verse granaatappelpitjes

½

volkoren stokbrood

50 g

hummus

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Lekker met frisse granaatappel en gerookte makreel.

Aan de slag

1

Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.

2

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 helft uit. Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, per persoon 2 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper.

3

Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous.

dieettipHummus staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.