Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas

BBQ

- 03:14 min.

Benten, barbecueër pur sang, maakt gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas. Superlekker als bijgerecht bij een goed stuk vlees of verse vis.

Uien snijden
Steek de barbecue aan. Snijd ondertussen 4 ongepelde rode uien kruislings in, maar niet helemaal door. Strooi in elke ui een halve theelepel rozemarijn en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.

Aardappelen en groenten poffen
Wikkel 600 gram Opperdoezer Ronde aardappelen, 4 rauwe rode bieten en de uien in aluminiumfolie. Leg de aardappelen en bieten tussen de hete kooltjes van de BBQ.

Leg na ongeveer 10 minuten de uien erbij. Keer regelmatig met een tang, zodat ze aan alle kanten goed gaar worden. Controleer naar 30 minuten of alles gaar is door er met een mes in te prikken.

Verwijder de folie, schil de bietjes en snijd de uien en aardappelen in parten. Snijd 20 gram verse peterselie fijn.

Salade maken
Meng de aardappel, biet en ui met 40 gram rucola, 100 gram zongerijpte taggia olijven, de helft van de peterselie en 3 eetlepels olijfolie extra vierge.

Verdeel het over een platte schaal en verkruimel er 125 gram verse geitenkaas over. Bestrooi met de rest van de peterselie.

In de oven bereiden
Heb je geen barbecue? Gebruik dan de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pof de aardappelen, bieten en uien ca. 45 min. in de oven. De aardappelen kunnen met schil gegeten worden en net als de bieten in parten gesneden worden.

Kijk voor de BBQ uit deze video en meer barbecues op bol.com.