Zalm met waterkers-erwtenpuree

Receptvideo

- 01:56 min.

Weinig tijd en toch een gezonde maaltijd op tafel? Deze erwtenpuree met zalm is zo klaar, maar ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

Aardappelen koken
Schil 400 gram kruimige aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15 minuten gaar. Snijd ondertussen 3 rode uien in flinterdunne halve ringen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en een eetlepel za’atar 8 minuten op laag vuur. Meng ondertussen 4 eetlepels olijfolie met een halve eetlepel za’atar.

Erwtenpuree maken
Doe 450 gram ontdooide tuinerwten in een kom en schenk er heet water bij tot ze onder staan. Snijd 75 gram waterkers grof. Giet de erwten af, meng met de gesneden waterkers en pureer met een staafmixer tot puree.

Zalm grillen
Meng ondertussen 3 eetlepels olijfolie met een halve eetlepel za’atar. Bestrijk er 590 gram zalmfilet mee en bestrooi met peper. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 6 minuten. Keer halverwege. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Meng de ui en erwtenpuree erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de puree en 75 gram waterkers over 2 borden. Besprenkel met 2 eetlepel olijfolie. Breek de zalm in grove stukken en leg erop. Zo maak je zalm met waterkers-erwtenpuree.