Pittige rode-linzenkoekjes in een pitabroodje

Receptvideo

- 01:56 min.

Kleurrijk met pit, deze lekkere rode-linzenkoekjes op een knapperig pitabroodje. Bekijk de receptvideo en duik de keuken in!

Kook 200 gram rode linzen en 100 gram 3-kleuren-quinoa in water met zout 10 minuten. Giet af en laat 3 minuten droogstomen. Doe het linzen-quinoamengsel samen met 1 theelepel komijn, 3 eetlepels bloem, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 3 eetlepels harissa en 15 gram verse koriander in de kom van de keukenmachine.

Witte kool
Maal tot een grove puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Snijd de blaadjes van 15 gram munt in reepjes. Meng in een ruime kom met 300 gram gesneden witte kool, 2 eetlepels Griekse yoghurt en 2 eetlepels witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper.

Koekjes bakken
Vorm met natte handen 20 balletjes van de linzenpuree en duw ze een beetje plat tot koekjes van ca. 1½ cm dik. Wentel ze door 2 eetlepels bloem. Verhit 100 milliliter arachideolie in een hapjespan en bak de koekjes in delen 4 minuten. Keer halverwege. Houd warm op een bord, onder een deksel of aluminiumfolie.

Pitabroodjes
Bereid ondertussen 4 pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de pitabroodjes met de koolsalade en koekjes. Verdeel er 2 eetlepels Griekse yoghurt over en serveer direct. Zo maak je Pittige rode-linzenkoekjes in een pitabroodje.