Mediterrane rundvleesragout met polenta

Receptvideo

- 02:23 min.

Vanavond een hartverwarmend gerecht op tafel zetten? Zoek niet verder, want met deze rundvleesragout met polenta maak je vrienden!

Vlees braden
Snijd 1 kilo ribrunderlappen in stukken van 3 bij 3 centimeter en bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd 3 rode uien in halve ringen en snijd 3 tenen knoflook fijn. Verhit 25 g boter in een braadpan en braad het vlees in 8 minuten in delen rondom bruin. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten.

Ris de naaldjes van 3 takjes rozemarijn en snijd fijn. Fruit de uien 5 minuten op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen 3 aubergines in stukken van 2 centimeter. Voeg met de knoflook en rozemarijn toe, bestrooi met peper en eventueel zout en bak 4 minuten. Schep regelmatig om.

Stoven
Voeg het vlees, 2 eetlepels tomatenpuree, 800 gram gepelde tomaten, 350 milliliter madeira doce (of cream sherry of px sherry) en 3 eetlepels rodewijnazijn toe, roer goed door en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat op een sudderplaatje of op de kleinste pit op laag vuur 3 uur stoven. Roer af en toe. Breng 250 milliliter slagroom, 1 kippenbouillontablet en een liter water aan de kook en voeg al roerend 250 gram polenta toe. Laat al roerend 3 minuten zachtjes koken. Rasp 150 gram manchego kaas. Neem de pan van het vuur en roer de helft van de manchego en 50 gram boter erdoor. 


Serveer de ragout met de polenta en bestrooi met de rest van de manchego. Zo maak je mediterrane rundvleesragout met polenta.