Witte chocoladetruffels

Receptvideo

- 02:14 min.

Zelfs na een flink kerstdiner heb je voor deze witte chocoladetruffels altijd nog wel een plekje. Klein nagerecht met grootse smaak.

Chocolade hakken
Schil 4 centimeter gember en snijd in plakjes. Hak 150 gram pure chocolade grof. Breng 125 milliliter slagroom met de gember aan de kook. Neem van het vuur, dek af met een deksel en laat minimaal 30 minuten trekken.

Even afkoelen
Breng de room weer aan de kook. Neem van het vuur en los de pure chocolade, 1 theelepel espresso oploskoffie en 50 gram boter erin op en blijf roeren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de gember en zet afgedekt met een deksel 4 uur in de koelkast.

Balletjes draaien
Vorm met behulp van 2 theelepels balletjes van ongeveer anderhalve centimeter doorsnede van het pure chocolademengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de vriezer en laat de balletjes in 30 minuten hard worden.

Snel dopen
Breek 100 gram witte chocolade en 100 gram crisped rice witte chocolade in stukken en smelt samen au bain-marie. Zorg dat de vloeibare chocola iets afkoelt zodat de truffels niet smelten. Doop de chocoladeballetjes met behulp van twee vorken in de gesmolten witte chocolade. Doe dit snel, anders blijft er donkere chocolade achter.

Bestrooien en eten
Zet de truffels in de koelkast en laat ze nog 30 minuten uitharden. Bestrooi licht met 1 eetlepel poedersuiker. Zo maak je witte chocoladetruffels.